Make Text BiggerMake Text SmallerReset Text Size 
Home
100 jaar na vlucht keren afstammelingen terug
donderdag 24 juli 2014
Een delegatie van de familie van Eugenia Pauwels en Engelbert Baeyens is te gast in Wetteren. 
Lees meer...
 
Rouwregister voor slachtoffer vliegtuigcrash
dinsdag 22 juli 2014
Aan de balie van het gemeentehuis van Wetteren zal er vanaf woensdag 23 juli een rouwregister liggen voor Rik Schuyesmans. De man kwam op 17 juli om het leven tijdens de vliegtuigcrash in het Oosten van Oekraïne. Het rouwregister ligt ter beschikking van iedereen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Het gemeentebestuur liet ter nagedachtenis ook de vlaggen aan het gemeentehuis half stok hangen.

 
Inwoner Wetteren sterft in crash
vrijdag 18 juli 2014
Bij de crash van het vliegtuig in het oosten van Oekraïne is een inwoner uit Wetteren omgekomen. Het is de 50-jarige Rik Schuyesmans.

Lees meer...
 
Raadslid vraagt maaibeurt langs fietspad
maandag 14 juli 2014
Gemeenteraadslid Piet Van Heddeghem vraagt het gemeentebestuur van Wetteren om de bermen van het fietspad langs de spoorweg tussen het station van Overbeke en de Wettersestraat te maaien. Door het overhangend gras en onkruid schiet er voor de fietsers amper een meter over om te fietsen terwijl het fietspad drie meter breed is zegt Van Heddeghem. 'Zeker tijdens de zomermaanden wordt dat fietspad vaak gebruikt en zou het rijcomfort gewaarborgd moeten zijn'.
 
WTC Wetthra verandert van naam
donderdag 10 juli 2014
WTC Wetthra verandert van naam
WTC Wetthra verandert van naam en wordt WTC Tonneke Wetteren. 
Lees meer...
 
Treinramp: Brief over uitgestelde infovergadering
dinsdag 08 juli 2014
In de loop van deze week wordt aan alle Wetteraars uit de tijdens de treinramp geëvacueerde straten een brief bezorgd. In deze brief leggen gouverneur Jan Briers en burgemeester Alain Pardaen uit waarom er op dit moment nog geen infovergadering georganiseerd wordt. Z is het gerechtelijk onderzoek nog niet afgerond. Ook de resultaten van het wetenschappelijke bloed- en urineonderzoek zijn nog niet bekend. Zodra die resultaten er zijn, volgt er een infovergadering.
 
Nieuwe ambulance voor de brandweer
maandag 07 juli 2014
Nieuwe ambulance voor de brandweer
De brandweer van Wetteren mocht een nieuwe ambulance en nieuwe kledij in ontvangst nemen. Nu is het zoeken naar bijkomende ambulanciers om de twee ziekenwagens te bemannen.
Lees meer...
 
Diepenbroek start Regenboogproject
maandag 07 juli 2014
Home Diepenbroek uit Wetteren, dat opvang, begeleiding en verzorging biedt aan volwassenen met een motorische beperking, start vandaag met het Regenboogproject. Enkele bewoners van het tehuis krijgen de kans om te proeven van 'alleen wonen'.
Lees meer...
 
Tornooi TC Standaard Wetteren opnieuw succes
zondag 06 juli 2014
Tornooi TC Standaard Wetteren opnieuw succes
Het enkeltornooi van Tennisclub Standaard Wetteren was een succes met 165 inschrijvingen.
Lees meer...
 
WK-menu bij PWO
zaterdag 05 juli 2014
Het PWO, Permanent Welzijnsoverleg in Wetteren, neemt een rustpauze van19 juli en 18 augustus maar pakt eerst nog eens uit met een WK-menu op vrijdag 11 juli tussen 12 en 14 uur in het PWO lokaal, Molenstraat 9 in Wetteren (rechtover CC Nova). Op het menu staan mosselen met friet en een dame blanche als dessert. Voor personen met een PWO-pasje sociale kruidenier kost het etentje 3 euro, voor 65-pluseers 5 euro. De anderen betalen 12,5 euro. Vooraf inschrijven is verplicht en kan tot en met woensdag 9 juli via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .
 
Speelplein gaat weer van start
vrijdag 04 juli 2014
Speelplein gaat weer van start
Maandag kunnen alle kinderen van 4 tot 15 jaar weer terecht op het Wetterse Speelplein (WESP). 
Lees meer...
 
Vrouw in levensgevaar na ongeval
vrijdag 04 juli 2014
Donderdagavond omstreeks 19 uur werden op het Felix Beernaertsplein in Wetteren, een 60-jarige vrouw uit Gent en haar echtgenoot aangereden door een auto terwijl ze het zebrapad overstaken. De 22-jarige bestuurder uit Laarne had het echtpaar niet opgemerkt.  De vrouw werd met ernstige hoofdwonden overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert in levensgevaar. Haar echtgenoot kwam er met de schrik vanaf.  Het parket onderzoekt de zaak.
 
Big Jump in de Molenbeek
vrijdag 04 juli 2014
Op zondag 13 juli om 15 uur vindt opnieuw de Big Jump plaats en dan springt iedereen die dat wil in de Molenbeek in Massemen. Plaats van afspraak is de Molenbeekweg 10 in Massemen, een zijstraat van de Massemsesteenweg. 

Lees meer...
 
Bevoegdheden en Raad van Bestuur AGB uitgebreid
donderdag 03 juli 2014
De Vlaamse overheid heeft de wijziging van de statuten van het Autonoom Gemeentebedrijf Wetteren (AGB) goedgekeurd. Voortaan mag het AGB meer doen dan het louter exploiteren van de sportieve en culturele infrastructuur.
Lees meer...
 
Sloopwerken achter kerk nog niet hervat
donderdag 03 juli 2014
De afbraakwerken op de site de Witte achter de kerk van Wetteren zijn nog niet hervat. Nadat vorige week een hoeveelheid asbest werd aangetroffen bij uitgravingen op site De Witte werden de werken uit voorzorg tijdelijk stilgelegd. Het asbesthoudend steenpuin wordt intussen veilig afgevoerd. In overleg met de veiligheidscoördinator wordt bekeken hoe de verdere breekwerken zullen aangepakt worden. In afwachting liggen de werken voorlopig stil.
 
Analyse culturele ondersteuning is klaar
woensdag 02 juli 2014
Analyse culturele ondersteuning is klaar
De analyse van de logistieke en de financiële ondersteuning voor de erkende culturele verenigingen in Wetteren is klaar en werd woensdagavond voorgesteld tijdens de algemene vergadering van de cultuurraad.
Lees meer...