Make Text BiggerMake Text SmallerReset Text Size 
Home arrow Nieuws uit Wetteren arrow Sportnieuws arrow Tom Van Driessche in jeugdcommissie Judo
Tom Van Driessche in jeugdcommissie Judo
vrijdag 26 januari 2007
Tom Van Driessche van Judoclub Wetteren-Serskamp is één van de drie nieuwe leden van de jeugdcommissie. Vrijdagavond werd in Berlare een balans opgemaakt van het afgelopen jaar door het provinciaal Judocomité Oost-Vlaanderen. Ondanks een lichte daling van het aantal aangesloten leden blijft Oost-Vlaanderen de grootste judo-provincie van Vlaanderen.

De jeugdcommissie van het provinciaal judocomité Oost-Vlaanderen heeft drie nieuwe leden. Het zijn naast Tom Van Driessche van Judoclub Wetteren-Serskamp ook nog Werner De Vuyst van JC Berlare en Vicky Vande Venne van JC Lendelede.

Op de algemene vergadering van vrijdagavond in Berlare maakte het judocomité ook het aantal leden per judoclub bekend. JC Wetteren-Serskamp telde in december 86 aangesloten judoka's. Twee jaar geleden waren dat er nog 110. De daling van het aantal judoka's is een vaststelling die in de meeste clubs gedaan wordt. In het afgelopen jaar had Oost-Vlaanderen 110 judoka's minder dan het jaar ervoor. Toch blijft Oost-Vlaanderen de grootste judo-provincie. Er zijn 57 clubs en samen hebben ze 4.799 aangesloten leden. West-Vlaanderen staat tweede met 4.115 leden.

Tijdens de algemene vergadering werden ook enkele judoka's gehuldigd. Franky De Moor uit Beveren is internationaal scheidsrechter op het hoogste niveau en werd geselecteerd voor de wereldkampioenschappen in Brazilië. Het Judocomité blijft op zoek gaan naar nieuwe scheidsrechters. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de Vlaamse Judofederatie. Anja Schelfout uit Herzele is één van de nieuwe tijdsopmeters.

Er werden jeugdtrofeeën uitgereikt in elke jeugdcategorie. Bij de miniemen wonnen Evelien Cappaert en Robin Jens, allebei van JC Kemzeke. Bij de kadetten gingen de eerste prijzen naar Kaïn Staelens van JC Herzele en Maxime Charlotte Pelst van JC Berlare. Bij de beloften zijn het Eline Vereecken van JC Hamme en Stefan De Schrijver van JC Zele en bij de junioren Sofie De Saedelaere van JC Berlare en Bart Ongena van JC Zele.

Oost-Vlaanderen heeft ook drie Belgische kampioenen. Het zijn Kaïn Staelens van JC Herzele bij de kadetten -60 kg, Evy Callebaut van JC Zottegem bij de junioren -78 kg en Koenraad De Visscher uit Oosterzele van JC Nazareth-Gavere bij de senioren -100 kg.

Het provinciaal judocomité heeft zich voorgenomen om in het komende jaar werk te maken van een hogere kwaliteit van de Oost-Vlaamse tornooien en krijgt daarbij de steun van het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen.

Het eerstvolgende tornooi van Judoclub Wetteren-Serskamp vindt plaats op 22 april. De pupillen- en miniemenontmoeting vindt plaats in de sporthal van Wetteren.


Lees ook:

 
< Vorige   Volgende >