Make Text BiggerMake Text SmallerReset Text Size 
Home arrow Algemeen Nieuws arrow Voorontwerp herinrichting bibliotheek is klaar
Voorontwerp herinrichting bibliotheek is klaar
zaterdag 15 april 2017
Het voorontwerp voor de herinrichting van de bibliotheek van Wetteren is klaar. Het is de bedoeling eind dit jaar, of begin volgend jaar, de werken uit te voeren. De achterliggende tuin moet meer in de bibliotheek betrokken worden.

In het ontwerp worden enkele knelpunten opgelost. De krantenhoek biedt geen contact met de bib of met de straat. De tuin en het terras is vanuit de bibliotheek niet te zien. De hoge rekken geven een besloten gevoel. Er is geen verbinding met CC Nova. Voor de kantoren is er een plaatstekort. Met het bestaande meubilair wil men nu enkele knelpunten oplossen. Het sas van de inkom wordt kleiner gemaakt zodat er een extra ruimte ontstaat. De zone voor kinderen komt vooraan. De balie gaat naar het midden van de bibliotheek. De hoge rekken voor de volwassenen worden naar de zijkant geschoven en zo krijgt men centraal ruimte vrij. Aansluitend bij de tuin komt er een zithoek om die bij de bib te betrekken. Het terras van de bibliotheek kan in een later stadium verbonden worden met het terras van CC Nova. Met andere meubels kan de kantoorruimte herschikt worden. Gemeenteraadslid Piet Van Heddeghem is niet akkoord met het halveren van de inkomruimte. "Dat zal een benauwd gevoel geven en nodigt niet uit om binnen te komen. Ik heb ook de indruk dat men de krantenhoek wil supprimeren. Het gaat hier om het verplaatsen van meubels zonder dat er iets verandert, terwijl er zoveel mogelijkheden zijn om er een bibliotheek van de toekomst van te maken."
 
< Vorige   Volgende >