Make Text BiggerMake Text SmallerReset Text Size 
Home arrow Nieuws uit Wetteren arrow Algemeen Nieuws arrow Scheldekaai verleggen om parkeergarage bereikbaar te maken
Scheldekaai verleggen om parkeergarage bereikbaar te maken
woensdag 06 september 2017
Om de inrit in de nieuwe parking onder de Rode Heuvel te nemen moet de Scheldekaai aangepast worden. "Een ontwerpfout en dus moet de ontwerper daarvoor opdraaien," meent raadslid Walter Govaert.


Er werd vastgesteld dat het inrijden van de parkeergarage aan 'het gemeentehuis' zoals het nieuwe administratieve centrum heet, moeilijk uitvoerbaar is voor autobestuurders die uit de richting van de Zuiderdijk komen. Men moet de volledige rijbaanbreedte gebruiken om de garage in te kunnen rijden en zo komt men in conflict met tegenliggers. De gemeente heeft nu een verbetering van de inrijbeweging uitgewerkt. "We gaan de wegzate verplaatsen tot tegen het trottoir en het fietspad aan de kant van de Schelde," legt schepen Herman De Wulf (Open VLD) uit. "Hiervoor zal de bestaande parkeerzone moeten verdwijnen en wordt deze opgenomen in de rijbaan. De breedte van de weg blijft op die manier dezelfde. Ook het bestaande fietspad en het trottoir blijven behouden". De aanpassing is nog niet meteen definitief. "We gaan het eerst proberen als proefopstelling vanaf 1 oktober. De grens van de rijbaan met de gevel van het gemeentehuis zal met belljning gemarkeerd worden en afgebakend worden met new jerseys. De vrijgekomen zone tussen het trottoir en de nieuwe wegrand wordt gemarkeerd met witte arceringen".
 
< Vorige   Volgende >