Make Text BiggerMake Text SmallerReset Text Size 
Home arrow Nieuws van de buren
Nieuws van de buren
Premie voor restauratie gemeentehuis Laarne
maandag 19 maart 2012

Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor Onroerend Erfgoed, kent een premie van 1.462.820 € toe voor de restauratie van het oud gemeentehuis in Laarne, gelegen op het dorpsplein. Het mooie classicistische gebouw, een ontwerp van architect Jean Baptiste Simoens uit Gent, dateert van 1767 en prijkt sinds 1946 op de lijst van beschermde monumenten.

Lees meer...
 
Oosterzele opent rouwregister
donderdag 15 maart 2012

Oosterzele opent een rouwregister voor de slachtoffers busramp in Sierre. Daarbij kwamen 28 mensen om het leven, waaronder 22 kinderen van 12 jaar oud. Het gemeentebestuur Oosterzele wil via een rouwregister zijn medeleven betuigen aan de familieleden, vrienden en kennissen van de slachtoffers, leerlingen en medewerkers van de twee getroffen scholen.

Lees meer...
 
Strijkatelier heropend
zaterdag 10 maart 2012
Strijkatelier heropend
Op de Markt, op de hoek met de kloosterstraat in Sint-Lievens-Houtem, is het strijkatelier van het Landelijk Dienstencoöperatief geopend.
Lees meer...
 
Geluidsmetingen op E40 en R4
donderdag 08 maart 2012

In opdracht van het gemeentebestuur van Melle voert het provinciaal centrum voor milieuonderzoek geluidsmetingen uit langs de E40 en R4. Het gemeentebestuur wacht de resultaten van de metingen af om samen met de Vlaamse overheid te bekijken of er geluidswerende schermen kunnen geplaatst worden. Over een afstand van circa 4,4 km en 1,3 km worden in totaal op 14 locaties metingen uitgevoerd.

Lees meer...
 
Ticketautomaat in station Schellebelle
woensdag 07 maart 2012

Er komt een ticketautomaat in het station van Schellebelle. Dat kan niet anders, want de loketten zijn er gesloten. Het station in Schellebelle is een van de 7 stations waar de bediening van het loket aan Infrabel was toevertrouwd, in onderaanneming voor B-Mobility. Voor deze stations heeft de raad van bestuur van de NMBS beslist om geen loketdienst te laten bemannen door verkoopspersoneel van B-Mobility vanaf het moment dat het personeel van Infrabel niet meer aanwezig zou zijn ten gevolge van de reorganisatie van de seinposten.

Lees meer...
 
Lionsbos in Oosterzele
vrijdag 02 maart 2012

Op zondag 4 maart zullen alle Lions clubs in Vlaanderen bijdragen tot het aanplanten van nieuwe bossen op diverse locaties in Vlaanderen. Ze worden hierin bijgestaan door een flink aantal van de sociale instellingen waar Lions structureel mee samenwerkt. Op die manier draagt Lions Vlaanderen niet alleen bij tot de realisatie van broodnodige nieuwe bossen, maar door dit samen te doen met heel veel enthousiaste planters, versterkt ze ook het draagvlak voor meer en beter bos.

Lees meer...
 
N-VA reikt Vlaamse Taalpluim uit
dinsdag 28 februari 2012

N-VA reikt Vlaamse Taalpluim uit
Frituur UNKERZAK in Kalken heeft de Vlaamse Taalpluim gewonnen. Dat is een onderscheiding dat uitgereikt is door de plaatselijke N-VA-afdeling van Laarne en Kalken. N-VA is trots op de Vlaamse taal en wil daar af en toe bewust bij stilstaan, temeer omdat het Engels een steeds grotere plaats inneemt.

Lees meer...
 
Houtem zet padden over
zaterdag 25 februari 2012

Houtem zet padden over
De gemeente Sint-Lievens-Houtem plaatste zaterdagvoormiddag schermen voor de tweede editie van de paddenoverzetactie in de Ijshoutestraat.

Lees meer...
 
Herstelling brug over E40 in Oordegem
donderdag 16 februari 2012
Nog dit jaar wordt de rug over de E40 in Oordegem hersteld. Dat zegt Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V). Het aanbestedingsdossier is in opmaak en het is de bedoeling om het werk nog dit jaar uit te voeren.
Lees meer...
 
U bent niet bevoegd om dit onderdeel te bekijken.
U dient zich in te loggen.
Meer...
<< Begin < Vorige 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Volgende > Einde >>

Resultaten 334 - 342 van 527