US. Man beschuldigd van moord knipt elektronische armband door en ontsnapt

US. Man beschuldigd van moord knipt elektronische armband door en ontsnapt

Joe Anderson wordt nog steeds gezocht door de autoriteiten. De moordzaak dateert van december vorig jaar en was het gevolg van een onenigheid over een motorfiets.

Een van moord verdachte man is op de vlucht voor de autoriteiten in de Amerikaanse staat New Mexico nadat hij de elektronische enkelband die hij droeg, had doorgeknipt.

De verdachte, Joe Anderson, was in januari vrijgelaten in afwachting van zijn proces wegens moord met voorbedachten rade, aldus het openbaar ministerie van Bernalillo County, waar de stad Albuquerque ligt.

Op maandag echter, zo meldt ABC News, besloot het hooggerechtshof van de Amerikaanse staat de oorspronkelijke uitspraak van de plaatselijke rechtbank te vernietigen en beval Anderson in hechtenis te nemen. Toen hij vervolgens om de arrestatie vroeg, merkten de autoriteiten dat de man ontbrak.

Het openbaar ministerie van Bernalillo benadrukte dat het verzoek van het openbaar ministerie om Joe Anderson in voorlopige hechtenis te houden gerechtvaardigd was. In een verklaring zei de aanklager, Sam Bregman, dat “deze persoon helaas op vrije voeten is.”

In december schoot Joe Anderson Raymond Aviles neer in Albuquerque na een ruzie over een motor. In het politierapport, geciteerd door ABC News, staat dat de schutter Aviles neerschoot toen hij probeerde te vluchten in zijn voertuig.

De plaatselijke politie werd gemobiliseerd om de voortvluchtige te zoeken, die vervolgens zijn elektronische armband, die hij om zijn enkel droeg, afknipte, een voorwaarde waaronder hij voorwaardelijk kon worden vrijgelaten,

Anderson werd gearresteerd op beschuldiging van moord in de eerste graad, samenzwering tot moord en belemmering van de rechtsgang, en pleitte in december onschuldig.

Dit is niet de eerste aanklacht tegen de verdachte, want in 2016 was Anderson al veroordeeld in verband met een andere zaak waarbij iemand om het leven kwam, en hij heeft ook een “uitgebreid strafblad”.

De politie biedt 2.500 dollar (ongeveer 2.300 euro) voor informatie over de locatie van Joe Anderson.