Antwerpen, België, Gastheer voor Auto Recycling Evenement

Antwerpen, België, Gastheer voor Auto Recycling Evenement

Antwerpen, een prachtige stad in België, zal gastheer zijn voor een belangrijk auto-recycling evenement. Het International Automotive Recycling Congress (IARC) 2024, georganiseerd door ICM AG uit Zwitserland, zal volgend jaar juni plaatsvinden in deze stad. Het evenement brengt al meer dan twee decennia internationale leiders, besluitvormers en experts op het gebied van recycling van voertuigen aan het einde van hun levensduur samen1.

Het evenement is ontworpen om deelnemers inzicht te geven in technologische ontwikkelingen, beleidsupdates en veranderingen, en beste praktijken die “de toekomst van auto-recycling vormgeven”, volgens ICM. De locatie voor IARC 2024 is het Hotel Hilton Antwerpen Old Town. Deelnemers kunnen zich nu online registreren voor het evenement1.

Het is belangrijk op te merken dat auto-recycling een cruciale rol speelt in de duurzaamheid van de auto-industrie. Met de opkomst van elektrische voertuigen en de complexiteit van hun batterijen, is het essentieel om effectieve recyclingmethoden te ontwikkelen. In België heeft Umicore plannen om een €25 miljoen kostende fabriek te openen in Hoboken, net buiten Antwerpen, die bijna alle elementen in elektrische en hybride autobatterijen kan terugwinnen, waaronder kobalt, nikkel, lithium en zelfs zeldzame aardmetalen zoals neodymium5. Dit benadrukt het belang van evenementen zoals het IARC, die de industrie samenbrengen om de toekomst van auto-recycling te bespreken en vorm te geven.