Arthur Vermeeren: Het opkomende Belgische talent dat Arsenal wil

Arthur Vermeeren: Het opkomende Belgische talent dat Arsenal wil

Arthur Vermeeren is een opkomend talent in de voetbalwereld. Hoewel de zon misschien is ondergegaan voor de gouden generatie van België, benadrukt de opkomst van Vermeeren hun voortdurende vermogen om hoogwaardig talent te produceren. Vermeeren brak door in het eerste team van Royal Antwerp in de tweede helft van het vorige seizoen. Zijn actievolle optredens leverden hem de titel van Jonge Speler van het Jaar op en hielpen Antwerp aan een historische competitie- en bekerdubbel1.

In zijn eerste twee Champions League-wedstrijden tegen Barcelona en Shakhtar toonde Vermeeren een volwassenheid die zijn leeftijd overstijgt. Hij was geweldig in het herstellen van de bal, veilig als hij erop zat en maakte ook impact in het laatste derde deel met twee assists, waardoor hij de eerste Belgische speler werd sinds Kevin de Bruyne die tweemaal assisteerde in een enkele Champions League-wedstrijd1.

Deze week voegde de middenvelder nog een mijlpaal toe aan een uitzonderlijk 2023, toen hij voor het eerst werd opgeroepen voor de senior… het Belgische team. Diep liggende spelmakers zijn de meest gewilde profielen op de markt geweest, en zijn indrukwekkende prestaties hebben de grootste clubs van Europa doen opzitten en kennis nemen1.

Arthur Vermeeren Transferwaarde (xTV) – hoeveel is hij waard?

Volgens het spelerswaarderingsmodel van FootballTransfer heeft Vermeeren een huidige Verwachte Transferwaarde (xTV) van €15,2 miljoen. Zijn xTV was aan het begin van het jaar slechts €400.000, maar is exponentieel gestegen om zijn groeiende status op het veld te weerspiegelen1. Barcelona, Manchester City, Arsenal en Tottenham hebben naar verluidt allemaal contact opgenomen voor de middenvelder, en een verhuizing al in januari zou op de kaarten kunnen staan1.

Antwerp staat echter niet onder druk om te verkopen, en ze weten dat ze een activa hebben die in waarde zal blijven groeien. Nog een seizoen in België doorbrengen zou wel eens de beste beslissing voor iedereen kunnen zijn1.

Arthur Vermeeren Sterke en zwakke punten – wat zeggen de gegevens?

Vermeeren heeft een profiel dat zeer goed past bij het moderne spel. Hij kan zowel het spel dicteren als het spel op een zeer hoog niveau onderbreken, waardoor hij uitblinkt in die diepere middenveldrol1. Zelfs tegen een hoge druk toont de 18-jarige de techniek en het ruimtelijk bewustzijn om weg te draaien van de druk bij het ontvangen van de bal van de centrale verdedigers1.

Vermeeren’s verdedigende spel viel altijd op, maar een grote verandering dit seizoen is zijn impact in het laatste derde deel. De Belg maakt nu meer sleutelpasses en passes in het laatste derde deel per 90 minuten dan hij vorig seizoen deed1. Dit heeft ertoe geleid dat hij dit seizoen vijf assists heeft bijgedragen in 15 wedstrijden, vergeleken met slechts twee gedurende de vorige campagne1.

Vermeeren was al een van de beste middenvelders in de Belgische Pro League, maar we zien hem transformeren tot een van de meest complete jonge middenvelders in Europa. Het spelen in een lagere profielcompetitie betekent dat hij een beetje onder de radar is gegaan, maar hoe meer je hem ziet spelen, hoe zekerder je wordt van zijn opkomst naar de top van het spel1.