Baloji tekent bij UTA, regisseur van de Belgische Oscarkeuze ‘Omen’

Baloji tekent bij UTA, regisseur van de Belgische Oscarkeuze ‘Omen’

Baloji, de Belgische rapper die filmmaker werd, heeft zich aangesloten bij United Talent Agency (UTA). Baloji maakte eerder dit jaar zijn regiedebuut met ‘Omen’ en heeft nu getekend bij UTA voor vertegenwoordiging op alle gebieden. Hij zal ook blijven worden vertegenwoordigd door Juanita Fellag bij AS Talents1.

‘Omen’ ging in première op het filmfestival van Cannes van dit jaar, waar het de New Voice Prize in Un Certain Regard won. De film heeft ook 13 nominaties gekregen van de African Movie Academy Awards, het hoogste aantal nominaties van AMAA dit jaar. Omschreven als een “magisch-realistisch drama” en gesitueerd in Baloji’s geboorteland Congo, volgt de film Koffi, een jonge Congolese man die – na jaren in België te hebben gewoond – terugkeert naar zijn geboorteplaats Kinshasa om de complexiteiten van zijn familie en cultuur onder ogen te zien1.

Naast zijn werk als filmmaker staat Baloji bekend als een interdisciplinaire kunstenaar, kostuumontwerper en muzikant. Zijn tentoonstelling Augurism, geïnspireerd door ‘Omen’, is momenteel te zien in de MoMu Gallery in Antwerpen. Een vierdelige soundtrack voor de film, geschreven door Baloji, zal worden uitgebracht in samenhang met de Franse release van de film in november. Zijn muziek is eerder uitgebracht door Bella Union Records1.