Belgisch bedrijf haalt fondsen op voor afvalbandenpyrolyse-installatie

Belgisch bedrijf haalt fondsen op voor afvalbandenpyrolyse-installatie

Nieuwe financieringsronde voor afvalbandenpyrolyse-installatie

Het Belgische bedrijf Risorce heeft onlangs €12,5 miljoen opgehaald in een financieringsronde voor de bouw van een installatie voor het verwerken van afvalbanden door middel van pyrolyse1. Deze technologie zet end-of-life banden (ELT) om in bruikbare grondstoffen, zoals koolstofzwart, olie en gas, die op hun beurt kunnen worden gebruikt voor de productie van nieuwe rubberproducten en andere toepassingen.

Groeiende vraag naar rubber en duurzame oplossingen

De vraag naar rubber blijft wereldwijd groeien, met een verwachte gemiddelde jaarlijkse groei van 2,4% tussen 2023 en 2031 volgens de International Rubber Study Group (IRSG) 2. Deze groeiende vraag benadrukt het belang van het vinden van duurzame oplossingen voor de verwerking van afvalbanden en het verminderen van de milieu-impact van de rubberindustrie.

Afvalbandenpyrolyse als duurzaam alternatief

De pyrolyse-installatie van Risorce biedt een duurzaam alternatief voor traditionele methoden van afvalbandenverwerking, zoals storten of verbranden. Door afvalbanden om te zetten in waardevolle grondstoffen, helpt het bedrijf niet alleen om de milieu-impact van de rubberindustrie te verminderen, maar draagt het ook bij aan de circulaire economie en de groei van de markt voor gerecyclede materialen.