Mykhailo Mudryk herhaaldelijk afgewezen voor Oekraïne; Romelu Lukaku leidt België naar Euro 2024

Mykhailo Mudryk herhaaldelijk afgewezen voor Oekraïne; Romelu Lukaku leidt België naar Euro 2024

In een spannende reeks internationale wedstrijden was Mykhailo Mudryk de enige Chelsea-speler die gisteren (zaterdag) deelnam, en hielp Oekraïne naar een 2-0 overwinning op Noord-Macedonië in de Euro 2024-kwalificatie. Ondanks de beste inspanningen van de Noord-Macedonische doelman Stole Dimitrovski, die er bijzonder plezier in scheen te hebben om onze jonge vleugelspeler op steeds spectaculairdere wijze te ontkennen. Mudryk had 5 van de 18 schoten van Oekraïne op de dag, maar Dimitrovski stopte hem eerst vanuit een strakke hoek en maakte vervolgens een nogal opmerkelijke trapredding toen Mudryk er vrijwel zeker van leek te scoren1.

Ondanks deze tegenslagen, blijft Mudryk een speler om in de gaten te houden. Zijn prestaties worden gekenmerkt door bijna-doelpunten en indrukwekkende pogingen, en het is slechts een kwestie van tijd voordat hij zijn ritme vindt. Als hij dat doet, en misschien (tegenintuïtief) als hij het spel een beetje vertraagt, zal hij een spectaculaire speler zijn1.

Aan de andere kant van het spectrum, Romelu Lukaku, bleef zijn indrukwekkende vorm behouden en scoorde opnieuw, dit keer voor België. Zijn doelpunt hielp België aan een 3-2 overwinning op Oostenrijk op vrijdag. Ondanks een late comeback van Oostenrijk, hield België stand en verzekerde zich met de overwinning van een plek op het Euro 2024-toernooi van volgende zomer. Lukaku heeft nu tien doelpunten voor België in zijn laatste zeven wedstrijden sinds hun debacle op het WK 20221.