Wat is er met Lukaku gebeurd?

Wat is er met Lukaku gebeurd?

Romelu Lukaku, geboren op 13 mei 1993 in Antwerpen, België, is een professionele voetballer die momenteel als spits speelt voor de Serie A-club Roma, uitgeleend door de Premier League-club Chelsea4. Lukaku’s reis naar het professionele voetbal was echter niet altijd gemakkelijk.

Als kind groeide Lukaku op in een gezin dat worstelde met financiële problemen. Er waren momenten dat zijn moeder water bij de melk moest doen om het de hele week te laten duren1. Ondanks deze uitdagingen, beloofde Lukaku op zesjarige leeftijd aan zichzelf dat hij zijn moeder niet zo zou laten leven. Hij was vastbesloten om professioneel voetballer te worden en zijn gezin uit de armoede te halen1.

Lukaku begon zijn voetbalcarrière bij Rupel Boom toen hij vijf jaar oud was. Na vier seizoenen bij Rupel Boom werd Lukaku ontdekt door scouts van Lierse, een Belgische Pro League-club met een gevestigde jeugdacademie4. Hij speelde voor Lierse van 2004 tot 2006, waar hij 121 doelpunten scoorde in 68 wedstrijden4.

Op 16-jarige leeftijd tekende Lukaku een professioneel contract bij Anderlecht, waar hij een Belgische Pro League-titel won en eindigde als topscorer van de competitie4. In 2011 maakte hij de overstap naar Chelsea in een transfer ter waarde van £10 miljoen (€12 miljoen)4.

Lukaku’s carrière heeft hem sindsdien naar verschillende clubs gebracht, waaronder West Bromwich Albion, Everton, Manchester United, Inter Milan en nu Roma4. Ondanks de uitdagingen en veranderingen in zijn carrière, heeft Lukaku’s vastberadenheid en veerkracht hem geholpen om te blijven presteren op het hoogste niveau van het voetbal.

Veelgestelde vragen

1. Waar is Romelu Lukaku geboren?
Romelu Lukaku is geboren in Antwerpen, België4.

2. Voor welke clubs heeft Lukaku gespeeld?
Lukaku heeft gespeeld voor Rupel Boom, Lierse, Anderlecht, Chelsea, West Bromwich Albion, Everton, Manchester United, Inter Milan en Roma4.

3. In welke talen is Lukaku vloeiend?
Lukaku is vloeiend in zes talen: Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Portugees en Swahili3.

Verklarende woordenlijst

Spits: Een aanvallende speler wiens belangrijkste doel is om doelpunten te scoren.

Premier League: De hoogste divisie van het Engelse voetbalsysteem.

Serie A: De hoogste divisie van het Italiaanse voetbalsysteem.

Professioneel contract: Een overeenkomst waarbij een voetballer zich verbindt aan een club in ruil voor een salaris.

Transfer: De beweging van een voetballer van de ene club naar de andere.

Belgische Pro League: De hoogste divisie van het Belgische voetbalsysteem.