Make Text BiggerMake Text SmallerReset Text Size 
Home arrow Sportnieuws arrow Matthew Gilmore verlaat Wetteren
Matthew Gilmore verlaat Wetteren
vrijdag 18 mei 2007
Matthew Gilmore verlaat Wetteren
Matthew Gilmore verlaat Wetteren en keert terug naar zijn thuisland Australië. Daar zal hij jonge renners begeleiden. Dat heeft hij verteld in Massemen waar hij de tweede rit van de Lotto Ridley Tour op gang vlagde. Zondag wordt zijn afscheid gevierd in feestzaal Parking.

Matthew Gilmore kwam vorig jaar zwaar ten val tijdens een wegwedstrijd in Ninove. Hij hoopte rond nieuwjaar opnieuw aan het zesdaagse-circuit te kunnen deelnemen maar dat lukte niet. De volgende doelstelling waren de olympische spelen van volgend jaar in Peking. Maar op advies van zijn dokter stopt hij nu definitief met koersen. De voormalige wereld- en olympisch kampioen deed er alles aan om terug te keren maar tevergeefs. ,,Ik heb alles bereikt wat ik wou, en zelfs meer'' blikt Gilmore terug. ,,De liefde voor de wielersport blijft en nu kan ik die eens van de andere kant bekijken. Over enkele maanden zal ik in Australië jeugdrenners gaan begeleiden. België was een stuk van mijn leven. Ik heb hier 13 jaar gewoond en kom zeker nog terug.''

Op zondag 20 mei nemen alle supporters afscheid van Matthew Gilmore. Het feest vindt plaats in feestzaal Parking, Lambroekstraat 50 in Massemen vanaf 19.30 uur.


Lees ook:

 
< Vorige   Volgende >