Make Text BiggerMake Text SmallerReset Text Size 
Home arrow Nieuws uit Wetteren arrow Algemeen Nieuws arrow De Ronde is thuis gekomen
De Ronde is thuis gekomen
zondag 05 april 2009
De Ronde is thuis gekomen
De Ronde van Vlaanderen is thuisgekomen in Wetteren.

Wetteren, Dorp van de Ronde, is een volksfeest geworden, gerealiseerd door de Dorpelingen. Een ganse gemeente leefde met het evenement mee. De doortocht van de renners was de kers op een al rijk gevulde taart.

Het mooiste compliment vertelde José De Cauwer op de televisie tijdens de rechtstreekse uitzending: ,,Ik was vrijdagavond in Wetteren. Dit jaar lag de aankomst van de Ronde niet in Meerbeke maar in Wetteren. Het is niet te geloven hoe begeestert die mensen zijn van de Ronde van Vlaanderen''. Het woord ,,begeesterd'' lijkt trouwens veel op de naam van Freddy De Geest, een van de trekkers van het evenement. Freddy straalde zondagnamiddag op het Marktplein. ,,Wat een succes, het is fantastisch geweest. We zijn moe maar voldaan''.

Net voor de doortocht van de renners stopten Vlaams minister-President Kris Peeters en Vlaams minister Dirk Van Mechelen op de Markt om hulde te brengen aan de weduwe van Achiel Buysse, de drievoudige Ronde-winnaar uit Wetteren. Een groot doek met de foto van Achiel Buysse hing trouwens hoog tegen de gevel van de kerk. En wie goed keek zag zondag Achiel iets breder glimlachen toen hij zag wat er zich onder hem afspeelde....

Lees ook:

 
< Vorige   Volgende >