Make Text BiggerMake Text SmallerReset Text Size 
Home arrow Nieuws uit Wetteren arrow Algemeen Nieuws arrow Bunker bedreigd door Sigmawerken
Bunker bedreigd door Sigmawerken
vrijdag 05 november 2010
Door de Sigmawerken die uitgevoerd worden aan de boorden van de Schelde wordt een bunker in Wetteren-Kwatrecht in zijn voortbestaan bedreigt. Op de plannen staat immers nergens een bunker getekend, wat betekent dat die afgebroken zal worden. De bunker maakt deel uit van de verdedigingslinie rond Gent, aangelegd tussen de eerste en de tweede wereldoorlog. Deze bunkers zijn erfgoed geworden.

In Oosterzele werd een bunkerroute aangelegd en in Merelbeke is er ook protest omwille van het verdwijnen van zo’n bunker. De betrokken bunker zat decennia lang verscholen onder de begroeiing maar is onlangs ontdekt door Luc Van de Sijpe. Dat is de webmaster van www.bunkergordel.be . De bunker situeert zich achter het MPI Sint-Lodewijk.

Door overwoekering is het intact gebleven qua architectuur en kleuren. Zowel voor- als achteraan de bunker zijn duidelijke kogelinslagen te merken, een bevestiging dat er zwaar gevochten is in Kwatrecht. Binnenin stonden nog rekken waar de soldaten hun geweren op plaatsten.

Daar waar de bunker staat moet binnenkort een fiets- en jaagpad komen. Volgens van de Sijpe kan het fiets- en jaagpad een bocht maken rond de bunker, wat de bunker meteen tot een toeristische troef maakt.

 
< Vorige   Volgende >