Make Text BiggerMake Text SmallerReset Text Size 
Home arrow Algemeen Nieuws arrow Wetteren wil bunker redden
Wetteren wil bunker redden
maandag 04 juli 2011
De gemeente Wetteren zal aan de afdeling Waterwegen en Zeekanaal melden dat het van mening is dat de bunker achter het MPI niet mag worden gesloopt en om daar rekening mee te houden bij het analeggen van een dijkweg.

De verscholen, vergeten bunker dreigt te verdwijnen bij de aanleg van een fietspad aan de Schelde. Het zou zonde zijn, mocht dit uniek oorlogserfgoed dat herinnert aan de slag om Kwatrecht, het eerste serieuze oponthoud van het Duitse leger tijdens de 18-Daagse Veldtocht, verdwijnen.

Volgens de dienst Stedenbouw is momenteel nog geen slopingsaanvraag ingediend. De bunker kan normaal gezien ook niet gesloopt worden, daar hij opgenomen is in de vastgestelde lijst van het VIOE (niet-beschermd waardevol erfgoed). 

Er wordt geopperd om een bunkerwerkgroep op te richten. Deze werkgroep kan starten met een rondgang naar alle bunkers en de opdracht geven tot de publicatie van een brochure/boek inzake de Wetterse bunkers, waarop de gemeentediensten zich kunnen beroepen indien bouwaanvragen in de buurt van de bunkers worden ingediend en de gemeentediensten ingelicht zijn over het bestaan van de bunkers.

Over de oprichting van dergelijke werkgroep is echter nog niets beslist.

 
< Vorige   Volgende >