Make Text BiggerMake Text SmallerReset Text Size 
Home arrow Nieuws uit Wetteren arrow Aankondigingen arrow Processie in Gijzenzele afgelast
Processie in Gijzenzele afgelast
vrijdag 08 juni 2012
Omwille van de slechte weersvoorspellingen wordt de sacramensprocessie van zondag 10 juni in Gijzenzele afgelast. Dat hebben het Gijzels Genootschap van de Kerkuil en de Sint-Bavoparochiewerking beslist. Het risico is te groot dat de waardevolle attributen en beelden die in de procvessie meegedragen worden, beschadigd raken.

 De tweejaarlijkse processie zou volgend jaar, op 2 juni, plaatsvinden. 'Zo ging het vroeger ook' reageert burgemeester Johan Van Durme, zelf uit Gijzenzele en nauw betrokken bij de organisatie. 'Toen werd gezegd dat het 'geen weer' was waar een processie binnen bleef.

Alle activiteiten zijn afgelast. Verschillende weerberichten zeggen hetzelfde, er komt een zware depressie met veel regen naar ons land. Voor de processie moeten we 2 uur droog weer hebben. We kunnen het niet maken dat al die kledij die we lenen, de hemel waaronder de pastoor loopt en alle andere spullen kapot regenen.

Het is bijzonder jammer na al dat voorbereidende werk. De organisatoren zijn zwaar ontmoeidgd, maar er is niets aan te doen.'

 
< Vorige   Volgende >