Make Text BiggerMake Text SmallerReset Text Size 
Home arrow Nieuws uit Wetteren arrow Aankondigingen arrow Tuin 2012 zet sector op de kaart
Tuin 2012 zet sector op de kaart
dinsdag 11 september 2012
Tuin 2012 zet sector op de kaart
Van vrijdag 14 tot en met maandag  17 september is het marktplein van Wetteren herschapen tot Tuin 2012.

Het Plantencentrum regio Wetteren draag dit initiatief. De eerste 'Tuin' dateert van 25 jaar geleden. Er kwam nog een tweede editie in 1993 maar sindsdien werd het evenement niet meer hernomen. Het doel is nu om het initiatief om de tien jaar te herhalen. Deze tuin zal volgens de organisatoren de vorige overtreffen. Er staan meer dan 10.000 planten in meer dan 500 variëteiten. Er worden 20.000 mensen verwacht. Elke plant die te zien is, kan men ook in een straal van 5 kilometer rond Wetteren verkrijgen.

Tuin 2012 moet de boomkwekerijsector in de streek op de kaart zetten. Meteen wordt het bewijs geleverd dat alle boomkwekers kunnen samenwerken als goede collega's. Particulieren krijgen de kans zich in te lichten over tuinproducten en ze worden tijdens de vierdaagse nieuwsgierig gemaakt naar de mogelijkheden.

Tuinbouwschool Scheppers biedt heel veel hulp. Tientallen leerlingen hielpen mee met de opbouw. Ook de gemeente Wetteren werkt intens mee. De sector is immers een belangrijke werkgever in de streek. De gemeente gaf een subsidie van 5.400 euro. De Provincie deed daar nog eens 3.500 euro bovenop. De bedoeling is om break-even te draaien. Eventuele tekorten zullen opgevangen worden door de boomkwekerijsector.

Er zijn 11 thematuinen te ontdekken. De tuin der herinneringen biedt planten zoals die vroeger vaak in tuinen te zien waren. De prairietuin heeft onderhoudsarme beplanting. De ecotuin toont milieuvriendelijke teelten. De glorietuin voor de kerk toont planten die verwijzen naar geboortes, huwelijken en uitvaarten. In de tuin der verrassing staan stekelige, plezante planten. De trendytuin bevat ondermeer kubusbomen en mediterrane planten. In de tuin der lusten vindt men fruitgoed. De stadstuin met vlonder laat de bezoekers typische schaduwplanten zien. In de verborgen tuin ontdekt men een fragment van de rechtvaardige rechters. In de zentuin ligt een centraal waterbekken en in de loungetuin ziet men lage en tropische beplanting.

De tuin wordt dag en nacht bewaakt tegen diefstal en vandalisme.

Het Heemkundig Museum onder het gemeentehuis zet die dagen de deuren open en ook in het gemeentehuis zelf is er een tentoonstelling over de boomkwekerij. Op zondag is er een bus die pendelt tussen de markt en twee boomkwekerijen in het kader van 'op de siertoer'.

Tuin 2012 zet sector op de kaart  Tuin 2012 zet sector op de kaart

 
< Vorige   Volgende >