Make Text BiggerMake Text SmallerReset Text Size 
Home arrow Nieuws uit Wetteren arrow Aankondigingen arrow Les Bons Vivants viert 210-jarige bestaan met Andrea Croonenberghs
Les Bons Vivants viert 210-jarige bestaan met Andrea Croonenberghs
woensdag 21 mei 2014
De Koninklijke Harmonie Les Bons Vivants uit Wetteren bestaat 210 jaar en dat wordt op vrijdag 23 mei 2014 gevierd met een concert met Andrea Croonenberghs.

In 1804 werd in Wetteren, onder leiding van burggraaf Charles François Ghislain Vilain XIIII, het toonkundig genootschap “Societé Les Mélomanes” opgericht. Vier jaar later kreeg deze “Societé Les Mélomanes“ de naam van Harmonie “Les Bons Vivants”, onder voorzitterschap van burggraaf Hypolite Vilain XIIII. In 1904 ontving de harmonie de titel “Koninklijke” van Koning Leopold II.

Zoals wel vaker in de geschiedenis kende ook deze harmonie moeilijke tijden, zoals Wereldoorlog I en Wereldoorlog II, maar dankzij de inzet van de toenmalige en huidige medewerkers blijft de Koninklijke Harmonie “Les Bons Vivants” als enige harmonie in Wetteren overeind en is zij momenteel nog volop actief.

Naar aanleiding van dit jubileum jaar brengt de harmonie op vrijdag 23 mei “The Night of Swing“. De Koninklijke Harmonie en de “Dixie Band“ van Freddy Couché begeleiden Andrea Croonenberghs in concert onder leiding van dirigent Marleen Van Den Berghe.

Het concert vindt plaats in CC Nova in de Molenstraat van Wetteren. Kaarten kosten 18 euro in voorverkoop en 20 euro aan de kassa. Er is tevens een vip-arrangement voor 65 euro (aperitief met hapjes, driegangenmenu met aangepaste wijnen, en een voorbehouden plaats voor het concert).

Reserveren kan via 09/366 20 40.

 
< Vorige   Volgende >