Make Text BiggerMake Text SmallerReset Text Size 
In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 november vond tussen 21 en 4 uur, binnen de omschrijving van het gerechtelijke arrondissement Dendermonde, een grootschalige controleactie plaats. Gedurende de actie werden 531 voertuigen en 456 personen gecontroleerd.

De industriële wasserij Rapid, onderdeel van Trition bvba, is failliet. Het bedrijf telt 135 werknemers die voorlopig onder curatele voortwerken. Drie curatoren zoeken ijverig naar een overnemer en hopen zoveel mogelijk jobs te kunnen redden. Het bedrijf heeft een afdeling in de Honderdweg in Wetteren en één in Oostakker. In Wetteren werken er zo'n 65 mensen, het filiaal in Oostakker telt 70 personeelsleden. Rapid is gespecialiseerd in het aanleveren en wassen van linnen voor onder meer hotels en horeca.
Wetteren heeft aan Fata Morgana niet alleen vijf sterren, vijf verdienstelijke inwoners, een indrukwekkende herinnering en onbetaalbare promotie overgehouden, de gemeente blijft ook achter met een groot aantal boekentassen die nog niet werden afgehaald. Het was een van de opdrachten om 5.000 boekentassen te verzamelen. Er wordt nu gevraagd aan de personen die een boekentas ter beschikking stelden die terug af te halen. Boekentassen die niet opgehaald worden zullen aan de kringloopwinkel geschonken worden.
5 augustus: start renovatie station
Het station van Wetteren moet een sleutelpositie in de gemeente terugkrijgen. Dat zegt districtsdirecteur Christiane Van Ryckeghem.

Het gemeentebestuur van Wetteren gaat een jeugdwerkbrochure uitgeven. Die zal eind augustus of begin september gebust worden bij gezinnen met kinderen tussen 6 en 8 jaar. Het doel van de brochure is kinderen kennis te laten maken met de jeugdverenigingen van Wetteren. Elke jeugdvereniging en het gemeentelijk jeugdwerk zullen zichzelf in de brochure voorstellen. Er is ook plaats voor informatie over de opvoedingswinkel, het OCMW, de jeugdraad en de jeugddienst.
In Brasschaat wordt dinsdag de oprichtingsakte van de intergemeentelijke samenwerking ondertekend van het Schelde-Landschapspark. 13 gemeenten doen mee waaronder Wetteren. Randgemeenten Wichelen, Berlare, Dendermonde en Melle doen niet mee.

Trotse gemeente dankt inwoners 
Het gemeentebestuur van Wetteren is bijzonder trots op alle inwoners die mee hielpen om van Wetteren een vijfsterrengemeente te maken in het televisieprogramma Fata Morgana.

5 sterren voor Wetteren !!!!!
Wetteren proficiat!!! Zoveel mensen samen zijn er in geslaagd van Wetteren een vijfsterrengemeente te maken.

Fata Morgana: Veel volk, uitbundige sfeer
Fata Morgana kende zaterdagnamiddag zijn hoogtepunt op de Markt.

Fata Morgana: Wetteren jumpt
Wetteren-kermis is vrijdagavond al begonnen, op de Zeshoek ter gelegenheid van Fata Morgana.

Fata Morgana: Foto's plakken
Honderden mensen zijn vandaag aan de slag om de vijf Fata Morgana-proeven tot een goed einde te brengen.

Fata Morgana: Het lied is gemaakt !
Het gaat de goede kant uit met het lied dat Wetteren moet componeren voor Fata Morgana.

Fata Morgana: bezig aan graduation caps, nog boekentassen gezocht
De klok tikt, het uur der waarheid nadert. Haalt Wetteren 5 sterren in Fata Morgana?

Fata Morgana: Laat het swingen 
Het lied dat Wetteren moet maken voor Fata Morgana krijgt vorm.

Fata Morgana: Fuif op de Zeshoek
Er is een datum en plaats bekend voor de eindeschooljaarsfuif waarop 500 ouders moeten jumpen voor Fata Morgana. De verspreiding van de strooibriefjes is begonnen.

Fata Morgana: Om 19 uur volksvergadering
Het tempo voor de inzameling van 5.000 boekentassen voor Fata Morgana wordt verhoogd.