Make Text BiggerMake Text SmallerReset Text Size 

Wie nog niets heeft vernomen over de resultaten van zijn bloedstaal in de nasleep van de treinramp in Wetteren hoeft zich geen zorgen te maken. Acrylnitril is niet kankerverwekkend. Voor de schadevergoedingen blijft het wachten, misschien wel tevergeefs.

 

De drankjes die de hulpverleners nuttigden tijdens de treinramp van bijna 5 jaar geleden geraken niet betaald.

De burgemeesters van Wetteren, Laarne en Wichelen ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst 'netwerk noodplanning' In het kader van de
wederzijdse hulpverlening bij incidenten.


Tijdens een infovergadering over de treinramp in Wetteren waren er woensdagavond nog vragen over de volksgezondheid en de onkostenvergoedingen.

 

Gouverneur Jan Briers en burgemeester Alain Pardaen organiseren een informatievergadering voor de getroffenen van de treinramp in Wetteren

N-VA vraagt aan de Oost-Vlaamse provinciegouverneur om een infomoment te organiseren voor alle slachtoffers en benadeelden van de treinramp in Wetteren. 

Bijna 3,5 jaar na de treinramp in Wetteren is het gerechtelijk onderzoek afgerond. Er wordt niemand vervolgd.


Het is vandaag 3 jaar geleden dat de treinramp plaats vond in Wetteren.


De rioleringswerken die Aquafin momenteel in samenwerking met gemeente Wetteren uitvoert, zijn bijna afgerond.

Het onderzoek naar de oorzaak van de treinramp in Wetteren loopt nog steeds en de eerste resultaten laten op zich wachten. 


De machinist van de trein die twee jaar geleden in Wetteren ontspoorde, is overleden. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Negentien gemeenten factureerden voor 953.101 euro kosten die gemaakt werden voor hulpverlening in het kader van de treinramp in Wetteren.

Herdenking treinramp
Maandag werd de treinramp van twee jaar geleden herdacht.

In het gerechtelijk onderzoek naar de treinramp in Wetteren in mei 2013 is er opnieuw bijkomend onderzoek nodig.

Er is een onderzoekrapport bekend gemaakt pover de oorzaak van het treinongeval in mei 2013 in Wetteren. Daaruit blijkt dat er verschillende redenen voor het ongeval zijn.

In de loop van deze week wordt aan alle Wetteraars uit de tijdens de treinramp geëvacueerde straten een brief bezorgd. In deze brief leggen gouverneur Jan Briers en burgemeester Alain Pardaen uit waarom er op dit moment nog geen infovergadering georganiseerd wordt. Z is het gerechtelijk onderzoek nog niet afgerond. Ook de resultaten van het wetenschappelijke bloed- en urineonderzoek zijn nog niet bekend. Zodra die resultaten er zijn, volgt er een infovergadering.