Make Text BiggerMake Text SmallerReset Text Size 

In Laarne pleit oppositiepartij Groen voor het inrichten van schoolstraten. Het gemeentebestuur werkt aan veilige schoolomgevingen maar een schoolstraat lijkt niet zo geschikt voor een gemeente als Laarne.

Wichelen heeft een subsidiereglement ter bevordering van de bijenpopulatie.

Nu de Steentjestraat open is voor alle verkeer, wordt opgemerkt dat er voertuigen parkeren op de afgeschuinde borduur van het fietspad en sommigen zelfs gedeeltelijk op het fietspad. Het gemeentebestuur van Laarne benadrukt dat dit niet is toegelaten. Men dient volledig op de straat te staan.
De vzw OIGO uit Laarne financiert dit jaar de aankoop van twee medicatie- of pijnpompen, ook wel spuitaandrijvers genoemd, voor het Netwerk Palliatieve Zorg Waasland.

De gemeente Oosterzele wil rookvrije schoolomgevingen organiseren.

In September doet Lorina Boterdaele (17) uit Oosterzele mee aan De verkiezing Miss Oost-Vlaanderen.

Maandag omstreeks 20.10 uur is een achtervolging geëindigd in een crash in de Bellekouterlaan in Schellebelle.

Laarne wil zelf de touwtjes voor de toekomstige bestemming van de Microfibres-site in handen nemen. De gemeente gaat een studiebureau aanstellen om een masterplan op te maken. Het moet een mix worden van ambachten en wonen, publieke ruimte en met behoud van erfgoed.

De pas geasfalteerde Steentjesstraat in Laarne gaat nu toch open voor alle verkeer.

Laarne voert in de omgeving van de Mellestraat een zone 50 in. Nu zijn er nog enkele straten waar 70 mag gereden worden.